dinsdag 7 juni 2011

Engeland

Zo gister een prepaid abonnement geregeld in Engeland voor de ipad, heel veel verhaal getikt was de internet verbinding verbroken... Dus maar weer helemaal opnieuw beginnen.
Zijn inmiddels een dag verder maar de oversteek zit nog vers in mijn geheugen......
Gisterochtend werden we wakker met regen, we wilden naar Dover dus toch maar opstaan, koffie gedronken zeilpakken aan en om 9 uur gooiden we los in Duinkerken.
Wind 3-4, feestje (dachten we). We hebben reeds de ervaring niet te vroeg te juichen en de uitdrukking met 2 vingers in de neus mag aan boord niet meer gebruikt worden!
We knalden met ons bommetje (nieuwe bijnaam voor onze boot) door de vaargeul bij Duinkerken, koers richting Dover. De wind trok steeds verder aan maar kwam (let op v.v.t.) uit een gunstige hoek. Op een gegeven moment kom je de shipping lane tegen.... Betekent uitkijken voor grote boten. En die zagen we ook maar theoretisch gezien moeten die voorlangs gaan en dat deden deze niet. Kijken nog eens kijken... Ze liggen voor anker. Zo lagen er een stuk of 5.
Bij de laatste die we tegen kwamen viel de wind weg, zul je altijd zien!
Door de stroom werden we richtig dat schip gedreven, snel afvallen, koers verleggen en dan maar langszij. Stond niemand op de brug die onze uitwijkmanoeuvre had gezien..
En hoe zou dat overgekomen zijn als wij de kustwacht hadden moeten zeggen dat we op een voor anker liggend schip geknald waren........ook zonde van ons bommetje.
De wind draaide zo dat we eigenlijk zuidelijk van Dover zouden uitkomen. Door de stroming werden we wel weer een beetje de goede kant opgezet dus het allerlaatste stukje hebben we op de motor gedaan. Het weerbericht dat ze voor vandaag hadden opgegeven was zodanig dat we besloten hebben om niet te gaan (wel waren we om 6.30 opgestaan want hoop heb je altijd)
dus vandaag hebben we de toerist uitgehangen in Canterbury.. Ook leuk!
Fotos volgen nog want helaas kan ik ze niet vanaf de ipad toevoegen maar dankzij een andere kapitein kunnen we binnenkort internetten met de laptop en dan zal ik overal een fotootje bij zetten!
Schuin huisje in Canterbury

Geen opmerkingen:

Een reactie posten