donderdag 9 juni 2011

Bommetje in de dover strait

Gister niet gevaren voorspeliling 7-8 bft, gaat ons te ver.
Dus zijn we naar het Dover Castle gewandeld en daar naar binnen geweest. Was best mooi om te zien, ook een rondleiding gehad bij een ondergronds hospitaal dat in WO2 gebruikt was. Ikzelf heb het niet zo op kleine ruimtes onder de grond.
Goed over naar de dag van vandaag. Omdat het gister en eergister zo hard waaide hebben we de weerberichten goed in de gaten gehouden. Het rare hierbij is dat er verschillende voorspelli ngen gedaan werden van 3-5 met vlagen zuidwest. Het stuk Dover -Eastbourne hebben we al een keertje gedaan ook met zuidwesten wind, was toen ook niet leuk.
Om 8.30 uit Dover vertrokken met 13 knopen wind (3 bft) motor even bijgezet om tegen de stroom in te kunnen. Uiteindelijk is deze niet meer uitgegaan want het was niet te bezeilen en de wind werd alleen maar harder 23-27 knopen. Gelukkig heeft ons bootje een zware motor dus we konden de snelheid wel op 4,5-5 knopen houden. Flink wat water over en in de boot. Met m'n grote kont heb ik tijdens de reis ook nog even de toiletzitting gesloopt. Tja moet je maar niet gaan plassen bij windkracht 6. De wind zou afnemen maar helaas deze voorspelling kwam ook niet uit. En net als de vorige keer kwamen we aanvaren in Eastbourne.. Door de bebouwing valt de wind weg,de golven zijn weg en het licht van het sluisje staat op groen.. Wat wil je nog meer na zo'n dag.... Oja douchen, gelukkig is het sanitair hier voortreffelijk..
Er ligt hier nog een Breehorn in de haven, altijd leuk om de boten te vergelijken.

En we komen er net achter dat de kleding in het kastje voor aan bakboord nat zijn????

Oja en we hebben elkaar beloofd, officieel de eed afgelegd, dat we NOOIT meer met zuidwestenwind van Dover naar Easbourne varen ook al is het windkracht 2, want wat heeft de boot op haar donder gehad en wij ook trouwens!



1 opmerking:

  1. Hallo Jose'& Eelco,

    Je maakt wat mee op zee, spannende trip zeg (tot nu toe). Je kunt beter gaan surfen met 8 bft op zee, dat is nog eens te doen. Leuk de verhalen te horen die jullie meemaken.
    Doe voorzichtig en tot horens!

    Groetjes,

    Erick.

    BeantwoordenVerwijderen