dinsdag 21 september 2010

Mosselwedstrijd 18-09-2010

Zaterdag 18 september was het weer zover, de jaarlijkse mosselwedstrijd, gehouden met boten van de vereniging.
Met een nieuwe start, niet meer met z'n allen tegelijk maar een starttijd tussen 13.00 en 13.30 uur. We vertrokken rond half een uit de haven en ja dan kijken wie gaat er wie gaat er niet, strategie bepalen, hoe gaan we over de startlijn, wat is de beste koers........
En toen maar gaan..
Windverwachting 3-4, toen we de genua bij zetten was er net een vlaag van 20 knopen.. twijfel.. hadden we dan toch een rif moeten steken en de genua moeten inrollen? Gelukkig was het maar een eenmalige vlaag.
De eerste ronde ging goed, een van de grotere rakken was een voor dewindse rak, nou weten we dat dat niet onze sterkste kant is. Zoeken naar de boeien in de eerste ronde, want ja je wilt er geen missen, maar je wilt ook niet de verkeerde ronden.
In onze ooghoeken zagen we de Hanse van Gregor wel varen maar vormde nog geen echte bedreiging! Goed 2e ronde.. wind ging er een beetje uit, snelheid ook, maar het ging nog.
Wat ook altijd leuk is, is bij het ronden van een boei discussies hebben met een andere boot over wie moet wie voor laten gaan!
Ok de laatste boei, voordat we koers konden zetten naar de finish. Maar ja voor de wind..
en ja hoor Gregor zette z'n genaker op
en daar hebben we Gregor, wat vaart ie mooi en hard..
en hij komt dichter bij..??!!??
Net voor het ronden van de laatste boei zijn we ingehaald door de Hanse 311.
Tja niet echt een leuk moment..De finishlijn lag ten opzichte van de wind redelijk ongunstig,
en eenmaal over de lijn blij dat je het gehaald hebt en minder blij met het feit dat je door een Hanse 311 op je plaats bent gezet.
Al met al was het een mooie route met schitterend weer voor halverwege september

1 opmerking: